BARISTA PROGRAMMA

Deze training worden geleid door professionele, gecertificeerde barista’s van Stooker Specialty Coffee. Deze trainingen kunnen zowel op locatie als in de Stooker Coffee Academie in Amsterdam-Oost worden gehouden.

“Binnen 8 weken een top barista!”

De doorlooptijd van het leerwerktraject ligt op 8 weken waarvan de deelnemer 1 dag in de week op de trainingen moet zijn en werken naar hun eindexamen. De overige dagen wordt een werkervaringsplaats geboden waarna de jongeren stagen zal lopen bij de lokale ondernemer. Hierin volgen we de methodiek van de SCA (Specialty Coffee Association). Als koffie professional, werkzaam in de horeca of bij een branderij, kan je er niet omheen. De SCA is de standaard waarmee de koffie-branche werkt. Steeds meer Horeca personeel en ondernemers volgen ook een SCA trainingen om zo aan hun passie voor koffie nog meer inhoud te geven. Deze trainingen worden gegeven in kleine klassikale setting; met ca 8 deelnemers doorloop je theorie, praktijk én examen. Na het succesvol afleggen van zowel het theorie- als het praktijk-examen ontvang je een certificaat en wordt je opgenomen in het register van de SCA. Voor werkgevers is een SCA certificaat een zekerheid die erg welkom is.

WORD BARISTA

DE TRAINING

Onze training omvat drie boeiende modules, waaronder ‘Introduction to Coffee’ en ‘De SCA Barista Skills Intermediate’. Tijdens deze trainingen leer je niet alleen de basisprincipes van koffie, maar krijg je ook de kans om je baristavaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een aspirant-barista bent die net begint of een ervaren koffieprofessional die zijn kennis wil verdiepen, onze training biedt de perfecte gelegenheid om je passie voor koffie te verkennen en te verfijnen. Bereid je voor op een inspirerende reis in de wereld van koffie met onze deskundige instructeurs en geavanceerde training inhoud.